Followers

Monday, November 30, 2015

YAPEIM LOKASI AMBIL KESEMPATAN?? ( anak kerabat Wanita Kelantan ambil kesempatan)

Bang Maily II's photo.

APApun jawaban, meski ikut cara tatakelola tadbir betul tindakan tetapi membelanjakan sekitar RM730 ribu untuk 3 projek di Amerika, Paris dan Australia dari segi moral TATAP tak betul, apa lagi kala Malaysia dalam kesusahan dana yang semakin menyempit kesan hutang negara membengkak dan kasus 1MDB.

Lebih teruk lagi bila famili Wanita UMNO Kelantan duduki kerusi di YaPeim dengan bergaji/selaun sekitar/mencecah RM90 ribu sebulan dan juta setahun dan ini memang KETERLALUAN tak masuk akal normal.

Setelah laporan dibuat kesan KEDAPATAN maka famili yang bergaji melampau itu segera digantung dan disiasat dan saya yakin ini akan terlepas seperti kes suaminya Sharizat yang menyentuh lembu.

Yapeim ditubuhkan khas bantu pendidikan anak-anak yatim dan keluarga miskin yang mahu berniaga dan hasil dana didapatkan dari rakyat serta ahli2 korporat yang siap menderma untuk dapat pahala dengan niat membantu anak2 yatim dan yang miskin berniaga.

Kesan disebut anak yatim dan orang miskin yang mahu berniaga, maka ramailah ahli2 korporat dan rakyat sederhana menderma dan ada yang rela gaji dipotong setiap bulan untuk maksud membantu dan ganjaran dari Allah.

Setelah wang dalam tabung menimbun bilion, maka adalah pemimpin yang memerintah melihat dengan MATA BESAR dan kemudian melantik anak kerabat suku sakat untuk duduki jawatan penting dalam YaPeim itu dan saya lihat Yapeim digunakan untuk ambil kesempatan kayakan dan senangkan diri keluarga suku sakat kroni terdekat.

Inikah pemimpin yang boleh kita peggang janji dan boleh diamanahkan untuk menaga harta anak-anak yatim dan orang susah? Ini baru dana anak Yatim dan orang miskin, belum lagi dana lain yang bukan milik anak2 yatim dan orang miskin.

Di mana saja ada kesempatan mereka semua membuka mata lebar2 dan kepala otak mereka siap bagaimana caranya untuk mengambil kesempatan secara ikut undang2 yang benar meski dari segi MORAL langsung tak boleh diterima akal lojik kecuali akal setan.


ISMAILY BUNGSU
sabah
30/11/2015

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.