Followers

Thursday, December 17, 2015

Anak Curi Telefon Note 4 Bapa Yang Mengandungi Perisian RM100,000Mohamad Roy maklumkan telefon bimbit yang dicuri belum ditemui. FOTO Nabihah Kamal/ myMetro


Kuala Lumpur, 16 Dis: Seorang bapa meminta bantuan polis untuk menahan anaknya setelah anaknya itu mencuri telefon bimbit miliknya yang mengandungi perisian bernilai lebih RM100,000 pada Ahad lalu.

Difahamkan telefon yang dicuri adalah telefon pintar jenis Samsung Note 4.

Dalam kejadian pada jam 11 malam itu, mangsa, 46, yang bekerja di sebuah syarikat telekomunikasi menyedari telefon bimbitnya hilang selepas pulang ke rumahnya di Setiawangsa di sini.

Menurut Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superitendan Mohamad Roy Suhaimi Sarif, mangsa pada mulanya mengesyaki rumahnya dipecah masuk sebelum menghubungi pihak polis.

"Hasil pemeriksaan mendapati tiada kesan pecah masuk sebelum mangsa meminta polis menahan anak ketiganya yang berusia 14 tahun kerana disyaki mencuri telefon bimbit jenis Samsung Note 4.

Selain itu, beliau juga turut berkata telefon bimbit berkenaan telah pun dijual oleh suspek dengan harga RM400.

"Pada Isnin lalu, suspek ditahan di Wangsa Walk pada 12 tengah hari. Hasil siasatan awal mendapati, suspek sudah menjual telefon bimbit berkenaan dengan harga RM400.

"Susulan itu, polis turut menangkap dua lagi rakan suspek yang berusia 20 dan 27 tahun untuk membantu siasatan," katanya memetik laporan myMetro.

Telefon berkenaan masih lagi belum ditemui dan kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan kerana mencuri.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.