Followers

Friday, December 31, 2010

Pembantu rumah ini cantik orang nya, pening Menteri kita

Aku pada mula nya agak terperanjat jugak, apa tidak orang nya orang cukup menawan. Bahkan si-bapak menteri pun boleh cabut serban, tapi nasib jugak si-menteri ini tak pakai serban.

…dan terlaksanalah kesalahan melakukan jenayah di bawah Seksyen 376, Kanun Keseksaan, merogol pembantu rumah di era pemerintahan Pak Lah 2007 dulu.

Sehingga kehari ini pihak yang ‘boleh’ terus mendiamkan diri saja dan boleh disifatkan sebagai menutup perbuatan sumbang yg dilakukan oleh juak juak nya. Yang nyata apa yg ditutup itu semakin terdedah, hanya lagi tiada tindakan susulan yg diambil. Tetapi kepada sesetengah yg lain pula, airmani ada tak ada dalam bontot pun dah sebuk turun naik court.

Teman turut memuji kekuatan sebuah NGO yg dikatakan telah menemuramah mangsa kebiadapan menteri cabinet yg agak senior itu. Si-mangsa ini pun cantik orang nya, kalau tak caya tanyalah Wikileaks, dia yg lapurkan.

Saya pun malaslah nak sebut siapa punya kerja yg membaham si-amah itu, kerana ramai dah faham, orang kampong pun dah tahu. Cuma kalau mereka taknak mencemarkan nama baik Malaysia dimata dunia, pandai pandailah handle nak letak jawatan ke, atau sebaginya. Tapi pada hakikat nya, sakitlah sikit … dan kita tunggu perkembangan nya.

sumber: www.sentiasa.blogspot.com

1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.