Followers

Tuesday, July 27, 2010

Pemuda Umno Tenggara Tersungkur Sebelum Berdebat - AMK Gelang Patah


Kegagalan Sdr.Halim hadir dalam debat tersebut ternyata mengecewakan ratusan peneroka yang hadir pada malam tersebut yang ingin mengetahui apakah hujah dari pimpinan Umno untuk menafikan bahawa sebenarnya Peneroka Felda telah lama ditipu dan tertipu.

Kegagalan Ketua Pemuda Umno Tenggara hadir dalam debat tersebut juga memperlihatkan bahawa mereka sebenarnya "TAKUT" untuk berdepan dengan kebenaran apatah lagi jika hujah2 dari Pemuda Umno dengan mudah ditangkis oleh wakil Pakatan Rakyat di hadapan peneroka felda sendiri.

Debat malam tadi sebenarnya bukan mencari siapa salah siapa benar, namun ianya ingin merungkai dan memperjelaskan kepada peneroka isu sebenar yang berlaku agar mereka tidak dipolitikan atau menjadi mangsa kepada pihak tertentu.Pemuda Umno yang takut berdepan dengan kebenaran, memilih untuk tidak hadir dan mungkin Sdr Halim telah diberikan kata dua oleh pihak tertentu agar tidak hadir dalam debat tersebut bagi mengelakkan segala pembohongan oleh pihak kerajaan dan felda terbongkar.

Debat "Isu Felda" dengan tajuk "Benarkah Peneroka Tertipu" sepatutnya berlangsung pada 24/7/2010 (jam 9.00mlm) antara Ketua Pemuda Umno Tenggara (Halim Jalil) dan Wakil Pakatan Rakyat (Che'gu Bard), namun wakil Pemuda umno/Ketua Pemuda Umno Tenggara tidak muncul tiba hingga ke akhir.


Cabaran dari Sdr. Halim terus disambut oleh Pemuda Pakatan Rakyat dan surat cabaran segera dihantar kepada beliau melalui serahan tangan.

Menurut sumber dalaman Umno Tenggara bahawa Sdr Halim aakan dikenakan tindakan disiplin oleh J/kuasa Tatatertib Umno atas cabaran debat ini.

Mungkin penyokong Umno merasakan ketidakadilan berlaku apabila Pakatan Rakyat menampilkan Che'gu Bard iaitu Majlis Pimpinan PKR Pusat manakala Pemuda Umno Tenggara menampilkan Sdr.Halim Jalil iaitu Ketua Pemuda Umno Bahagian Tenggara sebagai wakil Umno, namun Pemuda Pakatan Rakyat bersedia untuk berdepan dengan siapa sahaja termasuk Ahmad Maslan atau Najib sendiri. Persoalannya... beranikah mereka?????

di beritakan oleh Suara AMK Gelang Patah

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.