Followers

Wednesday, October 28, 2015

GST - PM NAJIB GASAK SAMPAI TULANG

Ismaily Bungsu C's photo.

GST merupakan slogan tercantik "gasak sampai tulang" dan inilah slogan yang dilaksanakan oleh PM Najib bin Razak.

Apa tidaknya, cuba fikirkan!

Sesudah negara berhutang sekitar dmencecah RM900 bilion dan ditambah dengan lesap 42 bilion dan ada RM2.6 bilion masuk ke akaun sendiri dan ada lagi RM42 juta, maka bila kerajaan susah lalu dia laksanakan GST ia korek wang dari poket rakyat tak kesah janda, duda, ibu tunggal, anak yatim, orang cacat, buta, papa kedana, PTI malah orang mati juga kena GST kala beli macam2.

Lalu sesudah ia rasa sukar membayar hutang bilion2 itu maka ia beralasan konon sukar bayar gaji kakitangan perkhidmatan awam tanpa rakyat dikenakan GST dan memang Najib ini bijak beralasan seolah ia perjuangkan kakitangan perkhidmatan awam untuk tutup bangkai gajahnya.

Barangkali ia ingat semua orang di Malaysia ini bodoh sangat tidak tahu dan tidak bijak membaca dan menilai keadaan sebenarnya lantaran dia berkuasa dan salah guna kuasa.

Bermacam alasan Najib katakan kala ditanya dan jawaban tidak lain bak seperti ular sawah yang kekenyangan di reban ayam kesan menelan kambing dan setiap alasan langsung tidak masuk akal.

Kesian, kita ini rupanya punya menteri2 yang jadi pak angguk dan tidak bijak mengurus negara bangsa kita hingga asyik diketawakan oleh dunia luar dan begitu rendah kita dilihat kala ini.

Cukup memalukan dan nasiblah Anwar dalam penjara/jika tidak mesti semuanya salah dikatakan Anwar yang salah burukkan negara di negara asing dan PM Najib selaku pemimpin tidak bersalah padahal susah terang bersuluh lagi.

Cukup memalukan dan wawasan negara 2020 yang diimpikan negara maju dan mewah hanya tinggal "Tahi busuk" menyebar ke mana-mana di seluruh dunia hingga kita menjadi contoh negara raja lawak.


ISMAILY BUNGSU
sabah
28/10/2015

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.