Followers

Tuesday, October 20, 2015

Apa Yang SULTAN BRUNEI Ini Buat Di Lapangan Terbang Pulau Pinang Ini Bakal Buat Kita TERGAMAM !!!

61381121342_950x600

 

Apa Yang SULTAN BRUNEI Ini Buat Di Lapangan Terbang Pulau Pinang Ini Bakal Buat Kita TERGAMAM !!! | Peribadi Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah yang amat merendah diri dan berjiwa rakyat dapat dilihat menerusi satu kejadian di Lapangan Terbang Pulau Pinang. 

Joery Hairi menceritakan kejadian itu dan turut memuatnaik beberapa keping gambar.“Sebaik baik pemimpin adalah pemimpin yang sentiasa menghargai orang bawahan..

Kagum dan respect bila melihat Sultan Hassanal Bolkiah turun dari kenderaannya terus meluru kepada anggota polis yang escotnya untuk bersalam tanda terima kasih sewaktu d Lapangan Terbang Pulau Pinang… biarpun pada waktu itu ramai orang kenamaan menanti untuk bersalam dan mengucap selamat jalan pada tuanku…inilah pemimpin Islam yang harus dicontohi…semoga Allah panjangkan umur Sultan Hassanal Bolkiah.” Tulis Joery.

Tindakan Sultan Brunei itu pasti menjadi kenangan manis buat para anggota Polis tersebut. 

Walaupun sudah biasa memberi “Escort” VIP, namun sudah tentu mereka tidak pernah mengalami pengalaman seperti itu yang datangnya dari seseorang yang berstatus Sultan.

Tindakan Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah bersalam dengan anggota Polis Traffik Malaysia sebelum menaiki pesawat  membuatkan ramai orang terkejut dan berasa kagum. KREDIT TENGOKTVONLINE.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.