Followers

Thursday, September 3, 2015

JIKA IKUT LANGKAH ANINA AHLI UMNO AKAN DIPECAT BERAMAI RAMAI Oleh Zainuddin Maidin

TSMY tidak dibuang keahlian.. MKT buat keputusan hanya MENGANTUNG tugas dan jawatan Timb. President UMNO sehingga 2018. TP UMNO tugasnya di ampu oleh Naib-naib President. Shafie kekal. Tun M kekal as ahli jer. Pak Zam kena kuat cari fakta. Jgn campur AUTA sebagai INFOTEIMENT.

KOMEN SAYA: INFORMASI INI MACAM DARI SUMBER DALAM YANG BOLEH DIPERCAYAI . MUNGKIN ADA KEBENARANNYA. KITA TUNGGU 9 SEPTEMBER-Zam

UMNO akan hadapi cabaran lebih besar sekiranya ahli ahli UMNO yang lain;ketua cawangan,bahagian atau ahli biasa mengikuti langkah wanita UMNO Langkawi Anina Saadudin menyaman Presiden UMNO Datuk Seri Najib di Mahakamah atas dakwaan menipu anggota UMNO mengenai RM2.6billion yang dimasukan kedalam akaunnya.

Setiausaha Agung UMNO Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor mengumumkan Anina telah dipecat dari ahli UMNO kerana tindakannya itu berasaskan pekara 20.7 Perlembagaan UMNO yang tidak membenarkan ahli-ahli membawa pekara parti ke mahkamah.

Bagaimanapun tidak mustahail ahli- ahli UMNO yang anti Najib yang memendam rasa di seluruh negara akan senghaja mengambil tindakan ini di sana sini menjelang mesyuarat MKT pada 9 September ini.

Mesyuarat ini dikatakan akan mengambil tindakan memecat Muhyiddin Yassin sebagai Timbalan Presiden UMNO dan juga Tun Dr.Mahathir sebagai ahli UMNO.

Langkah untuk menjustifikasikan tindakan terhadap Mahathir di mata umum telah pun didahuli dengan berita siasatan polis terhadapnya dan juga laporan terbaru mengenai hubungannya dalam mempengaruhi laporan Sarawak Report

Dalam pada itu ramai pula yang mengikuti langkah Anina ,maka apakah MKT UMNO akan mengambil tindakan yang sama seperti yang dilakukan terhadap Anina atau membiarkannnya sahaja kerana tindakan telah pun diambil terhadap Anina? Apapun ini tentunya akan mendedahkan lagi tidakkan bertubi-tubi UMNO dengan apa juga cara untuk mempertahankan Najib.Seorang anggota Tribunal Displin UMNO Malaysia Megat Najamuddin Megat Khas mempersoalkan kesahihan tindakan terhadap Anina itu sekiranya tidak diputuskan oleh Majlis Kerja Tertinggi UMNO.

Bahagian pentadbiran UMNO sahaja tidak boleh mengambil tindakan terhadap Anina, kata Megat Najamuddin dalam interviu dengan Astro.-BlogSpot

Artikel Penuh: http://bm.malaysia-chronicle.com.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.