Followers

Tuesday, December 15, 2015

Silaturahim PAS-Umno boleh, asal jangan sertai BN, kata MCA


Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata tidak akan masuk campur pelawaan Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak kepada PAS, tetapi ia perlu dibincangkan dalam majlis tertinggi BN jika ia membabitkan PAS masuk gabungan parti pemerintah.

Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata tidak akan masuk campur pelawaan Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak kepada PAS, tetapi ia perlu dibincangkan dalam majlis tertinggi BN jika ia membabitkan PAS masuk gabungan parti pemerintah

MCA, parti komponen kanan Barisan Nasional (BN), tidak akan campur tangan dalam urusan Umno dengan PAS, tetapi menetapkan batasan, jalinan silaturahim antara 2 pihak itu tidak seharusnya hingga menyebabkan parti Islam itu menyertai gabungan parti pemerintah.

Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai dilaporkan portal berita Malaysiakini berkata, parti etnik Cina itu "tidak akan menyoal dan campur tangan dalam hal peribadi Umno".

"Tetapi jika mereka (Umno) mahu membawa PAS ke dalam BN, ia perlu dibincangkan dalam majlis (tertinggi) BN.

"Kami pasti akan menentangnya. Kami akan menyuarakan pemikiran dan idea kita. (Kami tidak akan menerima PAS) melainkan jika ia meninggalkan hudud," Liow dipetik berkata kepada pemberita di Subang hari ini.

Liow ditanya mengenai pelawaan Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak kepada PAS, pada perhimpunan agung parti itu baru-baru ini, untuk bersama membina sebuah negara Malaysia yang sempurna mengikut syariat Islam. – 15 Disember, 2015.


- See more at: http://www.themalaysianinsider.com.

Silaturahim PAS-Umno boleh, asal jangan sertai BN, kata MCA

Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata tidak akan masuk campur pelawaan Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak kepada PAS, tetapi ia perlu dibincangkan dalam majlis tertinggi BN jika ia membabitkan PAS masuk gabungan parti pemerintah. – Gambar fail The Malaysian Insider, 15 Disember, 2015.Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata tidak akan masuk campur pelawaan Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak kepada PAS, tetapi ia perlu dibincangkan dalam majlis tertinggi BN jika ia membabitkan PAS masuk gabungan parti pemerintah. – Gambar fail The Malaysian Insider, 15 Disember, 2015.
MCA, parti komponen kanan Barisan Nasional (BN), tidak akan campur tangan dalam urusan Umno dengan PAS, tetapi menetapkan batasan, jalinan silaturahim antara 2 pihak itu tidak seharusnya hingga menyebabkan parti Islam itu menyertai gabungan parti pemerintah. Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai dilaporkan portal berita Malaysiakini berkata, parti etnik Cina itu "tidak akan menyoal dan campur tangan dalam hal peribadi Umno".
"Tetapi jika mereka (Umno) mahu membawa PAS ke dalam BN, ia perlu dibincangkan dalam majlis (tertinggi) BN.

"Kami pasti akan menentangnya. Kami akan menyuarakan pemikiran dan idea kita. (Kami tidak akan menerima PAS) melainkan jika ia meninggalkan hudud," Liow dipetik berkata kepada pemberita di Subang hari ini. Liow ditanya mengenai pelawaan Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak kepada PAS, pada perhimpunan agung parti itu baru-baru ini, untuk bersama membina sebuah negara Malaysia yang sempurna mengikut syariat Islam. – 15 Disember, 2015.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/silaturahim-pas-umno-boleh-asal-jangan-sertai-bn-kata-mca#sthash.KPCr6iV6.dpuf

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.