Followers

Thursday, November 19, 2015

MEMBUNUH KERJA SYAITAN ~ R I P buat famili Bernard~

Nurliyana Abdullah's photo. Islam atau apa saja agama di dunia ini tidak pernah mengajar menyuruh umatnya membunuh baik manusia atau binatang tanpa sebab. 

Cara yang dilakukan rakyat negara jiran ini memang perangainya syaitan dan manusia begitu harusnya dipancung di depan orang ramai agar yang lain tidak sesuka hatinya membunuh tanpa alasan yang boleh diterima akal.

Kita di Sabah hidup dalam ketakutan kesan pintu terbuka sesiapa saja boleh masuk keluar dan masuk kesan penjagaan yang tidak ketat dan kerajaan persekutuan harus mengambil perhatian dan menitikberatkan soal keselamatan orang Sabah dan pelancong2 ke negeri Sabah.

Hal2 semacam ini bukan sekali dua malah semacam dijadikan mereka perniagaan untuk menculik sesiapa saja mereka suka dan kemudian menutut wang tebusan dan negara kita dijadikan negera kabajikan tempat mereka merampok curi culik dan sebagainya?

Perairan di pantai timur Sabah cukup terdedah dengan lanun2 yang berhati syaitan dan sepatutnya pihak kerajaan persekutuan lipatgandakan keselamatan di sekitar pantai sandakan/kudat/tawau dan yang di sekitar dan kalau kerajaan juga tidak peduli, lalu apa akan terjadi dimusim2 mendatang?

Kita punya tentera, jabatan laut dan sebagainya yang begitu banyak dan kenapa tidak ditumpukan di kawasan berkenaan dan lengkapkan dengan senjata meski kapal selam tak menyelam dan setahu saya baik peralatan atau anggota yang ditempatkan menjaga perairan di Sabah ala kadarnya sahaja dan ini tidak mencukup untuk menjaga kawasan yang dimaksudkan.

Malah kekadang kapal penculik pencuri rampok lagi laju banding kapal pegawai keselamatan kita punya dan ini kelihatannya diketawakan oleh mereka. Harusnya disediakan juga helikopter yang bergerak pantas dan tembak terus sesiapa yang masuk perairan Malaysia tanpa kompromi.

Sejak sekian lama kawasan2 ini selalu saja diceroboh sesuka hati tetapi hingga sekarang masih belum ada tindakan yang boleh mengurangkan keadaan dan tidak hairan dalam waktu yang terdekat akan berulang lagi perkara sama dan kesannya akan ramai rakyat Malaysia bakal dipenggal kepala.

Bikin panas dan memangpun panas!NURLIYANA

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.