Followers

Friday, November 13, 2015

Lelaki maut bila bumbung keretanya dihempap orang FMT Reporters


Lelaki-mautMangsa meninggal dunia akibat terkena hentakan kuat daripada objek yang jatuh di atas bumbung keretanya

PETALING JAYA: Seorang pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) maut selepas kereta yang dipandunya dihempap seorang lelaki dipercayai terjun dari tingkat 13 sebuah hotel di Banda Hilir, Melaka pada Jumaat.


Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, ACP Shaikh Abdul Adzis Shaikh Abdullah berkata, dalam kejadian kira-kira jam 11 pagi itu, mangsa Arfan Syazani Salahudin, 19, yang menaiki Perodua Viva baru tiba di tempat letak kereta hotel berkenaan sebelum dihempap satu objek dari atas.

“Hasil hentakan objek berkenaan (lelaki yang terjun) mengakibatkan bahagian bumbung kereta kemek dan terkena mangsa yang merupakan pekerja sambilan di hotel berkenaan.

“Mangsa cedera parah di bahagian kepala dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian, manakala lelaki berusia 43 tahun yang terjatuh di atas kereta mangsa mengalami kecederaan parah dan turut meninggal dunia ketika dirawat di Hospital Melaka kira-kira jam 3 petang,” katanya yang dipetik dari Berita Harian Online.

Shaikh berkata, lelaki dari Bukit Katil yang dipercayai terjun dari tingkat 13 itu mendaftar masuk seorang diri di hotel berkenaan kira-kira jam 9.40 pagi tadi.

Shaikh Abdul Adzis berkata kes kematian remaja yang berasal dari Bukit Rambai itu diklasifikasikan sebagai mati mengejut.


FMT

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.