Followers

Tuesday, January 27, 2015

" ABDUL RANI KULUP SEKOLAHKAN MENTERI PEMBANGUNAN WANITA " tikaq buloh


Baru kali ini Abdul Rani Kulup berbicara tentang ajaran Islam dan Sunnah Rasulullah. Baguslah sekurang-kurangnya dia faham apa yang disyariatkan oleh Islam dalam mendidik anak-anak.
Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM), NGO yang terkenal dengan penampilan uniknya, hari ini melakukan demonstrasi “cara merotan anak yang betul” di hadapan balai polis Jalan Dang Wangi, Kuala Lumpur.

Pengerusinya Abdul Rani Kulup Abdullah, yang menggelarkan dirinya 'Paduka Ayahanda Arka', melakonkan aksi merotan tapak tangan salah seorang pengikutnya yang memegang watak anak yang belum solat.

"Din! Kamu dah sembahyang ke belum? Pergi sembahyang!" jerkah Rani kepada 'anaknya' yang tersenyum-senyum apabila tangannya dirotan.

"Kita rotan dengan suara kita, kita tunjuk rotan pun dia (anak-anak) dah takut," kata Rani.

Beliau juga membangkang hasrat Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Rohani Abdul Karim untuk membentangkan akta baharu bagi menggantikan Akta Kanak-kanak 2001 di Parlimen Jun depan.

"Menteri yang hendak keluar kenyataan di Parlimen itu mestilah yang cerdik sikit.


"Kenapa benda ini hendak dibawa ke Parlimen? Sebab kita ini mengikut ajaran Islam (dan) sunnah Rasulullah," kata Rani. M Kini

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.