Followers

Monday, June 30, 2014

Berita Ini, Menjelang Ramadhan, 61% Pembaca Marah? - Diangkat dari Helen Ang Blog..

 

  Berita Felixia peluk Islam buat 61% pembaca J-Star marah, kecewa dan sebal

Cerita paling menarik minat orangramai menjelang bulan Ramadan ini ialah tentang pragawati seksi Felixia Yeap dikurniakan hidayah untuk masuk Islam dalam beberapa hari lagi.

The J-Star melapor “Malaysia’s first ever Playboy bunny Felixia Yeap (pic) will be ‘reborn’ this Thursday when she embraces Islam”.

“Roborn” atau “born again” ialah istilah yang amat digemari para evangelista. Sememangnya Kumpulan Media EvangeliSTAR yang berpengkalan di Damansara Utama – kawasan DUN Yang Berhormat DAP Yeo Bee Yin beserta DUMC – adalah berkiblatkan Jerusubang.

Most viewed
Rencana paling popular di laman J-Star Online kelmarin  
Seramai 30 peratus pembaca The J-Star menyambut berita Felixia ini dengan perasaan marah (“Angry”) manakala 10 peratus lagi sedih (“Sad”) — lihat screenshot maklum balas mereka di bawah.

Sebanyak 30 peratus (21% “Annoyed”, 9% “Amused”) pembaca The J-Star menerima khabar tersebut dengan perasaan sama ada jengkel atau geli hati.

Hanya 25 peratus pembaca The J-Star menerima baik (“Happy”) pengumuman Felixia tersebut manakala 5 peratus yang selebihnya mendapat ilham daripada keputusan yang dibuat wanita Cina itu.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.