Followers

Monday, July 30, 2012

Ini dia rupa Inspektor polis SAMSENG yang pukol orang awam 2 minggu lepas.
SEREMBAN, 30 Julai -- Anggota polis Insp Mohd Azuan Yasin dibawa keluar dari Mahkamah Majistret di sini hari ini selepas mengaku tidak bersalah terhadap enam tuduhan memukul, mengugut dan memecah cermin kereta dalam kejadian berasingan, dua minggu lepas.


Polis-polis jenis spesis inilah yang dok katuk tendang terajang orang sesuka hati dalam  perhimpunan parti pembangkang.... 

Kalau kita tengok 1 daripada 6 kes pertuduhan, timbul sedikit persoalan ? 

Mohd Azuan turut dituduh di hadapan kedua-dua majistret itu melakukan kesalahan dengan menakutkan secara jenayah ke atas kedua-dua mangsa dengan cara menggunakan senjata menyerupai pistol berwarna hitam di lokasi, masa dan tarikh yang sama yang mana sabit kesalahan boleh dihukum mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya sekali.

Apa yang terpapar dalam berita-berita, mangkok ni memang guna pistol untuk memukul mangsa,,, cuma lepas tu keluar kenyataaan dari pegawai kanan polis, pistolnya dah di simpan konon,,,, sekarang pertuduhannya pulak senjata menyerupai pistol,,, apa cerita ni... 

Lagi satu, perhatikan ,,, mentang-mentang pegawai polis,,, gari pun dah payah pakai.... berbanding dengan pesalah lain, mentang-mentang depa yang jaga undang-undang,, ada kelebihankan bila buat kesalahan?No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.