Followers

Sunday, August 28, 2011

BN Tak Salah, Pemimpim BN Yang Salah - Tun MahathirTun Mahathir hari ini menegaskan bahawa BN masih lagi relevan dan sistem yang dipelopori oleh BN masih baik dan boleh digunakan untuk memerintah negara.

Yang harus dipersalahkan adalah pemimpin BN yang ada kerana setiap kali pimpinan bertukar polisi akan bertukar mengikut acuan mereka sendiri. Mungkin Tun M nak bagi mesej yang semua orang lain salah melainkan dia seorang agaknya.

Tun Mahathir menyatakan begitu dalam acara tandatangan bukunya yang telah dialihkan ke bahasa cina hari ini.

Nampaknya buku Tun M yang dalam Bahasa Inggeris itu terlebih dahulu diterjemahkan ke dalam bahasa cina sebelum ke dalam Bahasa Melayu. Nampak sangat Bahasa Melayu tak ada nilai komersial berbanding dengan bahasa cina, kalau tidak sudah tentu Bahasa Melayu diutamakan.

Kalau nak kata orang Melayu pandai bahasa inggeris tidaklah benar sama sekali berbanding orang cina, tapi tetap juga bahasa cina mendahuui bahasa melayu.

Barangkali mereka yang berusaha menterjemahkannya ke dalam bahasa melayu begitu lembab sekali dan tidak selaju orang cina. Mana dewan bahasa pergi....?

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.