Followers

Thursday, March 31, 2011

Tengok nii...Sumbangan Menandakan "Kejatuhan" Jamaluddin..??


Ketiadaan alatan memandikan jenazah di Kampung Sungai Jurong di sini, menimbulkan kesukaran kepada penduduk jika berlaku kematian di kawasan itu dan berhampiran.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Behrang, Jamaluddin Mohd Radzi berkata, keadaan itu menyebabkan penduduk perlu meminjamkan tempat memandikan jenazah daripada masjid berhampiran.

Menurutnya, kesukaran akan timbul jika berlaku kematian serentak dan alat memandikan jenazah itu pula perlu dikongsi serta melibatkan kelewatan dari segi masa.

“Sebelum ini kawasan di bawah kelolaan Kampung Sungai Jurong tidak mempunyai alat tempat untuk memandikan jenazah. Pelbagai kesukaran akan timbul jika perkara ini dibiarkan dan kita mengambil inisiatif untuk menyelesaikannya,” katanya pada majlis penyerahan tempat memandikan jenazah dan perasmian penanaman pokok nangka madu.

Jamaluddin berkata, tempat memandikan jenazah itu akan diuruskan sepenuhnya oleh pengurusan Masjid Sungai Jurong.

Katanya, peruntukkan sebanyak RM1,600 disalurkan bagi menyediakan kelengkapan itu dan dapat memenuhi keperluan penduduk.

“Kita mengharapkan pihak pengurusan masjid ini dapat menggunakan kemudahan yang diberikan ini dengan sebaik mungkin. Diharapkan juga segala permasalahan berkaitan dengan tempat memandikan jenazah ini dapat diselesaikan,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.