Followers

Saturday, November 6, 2010

Prestasi PR Memuaskan Meskipun Diserang Hebat : Wan Azizah

KUALA LUMPUR : Pakatan Rakyat tetap mencatatkan keputusan yang memuaskan meskipun terpaksa berhadapan dengan sogokan pengundi, demikian tegas Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Selain itu tambah beliau penyalahgunaan jentera dan dana kerajaan, dan serangan bertubi-tubi media arus perdana antara pendekatan yang tidak bertanggungjawab digunakan pemerintah.

Keputusan semalam, katanya menyaksikan undi golongan muda kepada Pakatan Rakyat meningkat di kedua-dua kerusi Batu Sapi dan Galas.

Ini juga, ujar Presiden PKR itu yang diperlihatkan secara konsisten dalam tujuh kemenangan Pakatan Rakyat dalam siri-siri pilihan raya kecil usai 2008 lagi.

“Saya merakamkan setinggi-tinggi tahniah buat jentera pilihan raya yang begitu komited dan bertungkus-lumus bekerja tanpa mengenal penat lelah demi memastikan kemenangan calon-calon Pakatan Rakyat.

“Tewas bukan bererti kita harus akur pada situasi semasa, hakikatnya ia menjadi satu ruang untuk kita memperkemaskan jentera dan juga mengenal pasti kekurangan yang perlu ditambah baik,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Sekalung tahniah buat para petugas PKR khususnya dan Pakatan Rakyat amnya di Batu Sapi dan Galas, katanya.

Tambahnya, kepada rakyat yang memberikan undi kepada PKR di Batu Sapi, sokongan mereka dihargai sepenuhnya.

Menurutnya, ia jelas membuktikan bahawa Sabah, meskipun disebut sebagai ‘fixed deposit’ bagi Barisan Nasional, bukan lagi tapak selesa bagi mereka.

“Insya Allah kita lunaskan dalam pilihan raya umum akan datang,” ujarnya yakin.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.