Followers

Sunday, November 29, 2015

ASET NEGARA BAKAL DIJUAL

Bang Maily II's photo.

SUDAH terang bersuluh pula. Sudah tahu banyak sangat alasannya. Kita bercakap benar dikata suka memfitnah seorang menteri perdana dan kesannya pembangang yang diburukkan, sedang hakikat sebenar di depan mata.

Biasanya seorang yang mahu MUFLIS akan ia jual apa saja miliknya untuk cover hutang2 yang belum dilunaskan untuk selamatkan diri dan begitulah jadinya. Itu hutang peribadi, tetapi hutang negara maka harta negara yang dibangun kumpul sejak merdeka akan susut dan kita bakal BERAMPAK SAMIR alis miskin 

KELANDAR.

Sekarang ini 1MDB asyik membida harta2nya untuk langsaikan hutang dan jika pembida asing memenangi bidaan penjualan aset2 tenaga 1MDB dan had pemilikan ekuiti asing dikecualikan, ia bermakna 1*% aset2 penjanaan tenaga letrik negara akan dikuasi oleh syarikat asing.

menurut penjelasan ada 1 daripada 3 firma asing sebagai pemenang bida untuk mengambnil alih 18 aset tenaga Edra Global Energy Berhad yang bernilai RM10 bilion dalam usaha mengirangkan hutang piutang syarikat tersebut.

Jika ini menjadi maka Malaysia akan kehilangan sedikit demi sedikit sesuatu yang cukup berharga dan sekaligus nanti bil Elektrik akan naik dan itu sebab PM sudah awal2 mengatakan yang subsidi akan dihapuskan.

Gara2 berbelanja tak berhemah dan hutang yang berlambak, maka negara menerima beban dan bukan mudah untuk selesaikan hutang 1MDB termasuk hutang negara yang terus membengkak.

Kesan boros dan berbelanja secara tidak berhemah, maka rakyat yang menerimanya dan akhirnya di samping penjualan aset negara, maka poket rakyat juga kerajaan korek melaui cukai berganda yang namanya GST.


ISMAILY BUNGSU
29/11/2015

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.