Followers

Tuesday, September 1, 2015

Lebih baik Najib diam – Rafizi Ramli

Zar Ali's photo.

Semakin banyak Perdana Menteri memberikan komen mengenai Bersih 4.0 semakin menjunam popularitinya di mata rakyat. bersih-4,-

Rafizi-Ramli,-najib PETALING JAYA: 

Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli berkata, dia akan menasihatkan Datuk Seri Najib Tun Razak supaya `diam’ daripada membuat sebarang kenyataan mengenai perhimpunan Bersih 4.0 sekiranya dia menjadi penasihat kepada Perdana Menteri. 

Katanya, semakin banyak Najib memberikan komen berhubung Bersih 4.0 semakin menjunam popularitinya di mata rakyat. 

“Dia (Najib) hanya perlu berkata ok, saya mendengar anda dan kita lihat apa yang boleh dilakukan. 

“Saya fikir itu adalah lebih baik daripada dia (Najib) berkata mereka tidak menyokong saya tetapi terdapat ramai lagi orang yang menyokong saya,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PKR pada Selasa. 

Dalam perutusan Hari Merdeka Sabtu lalu, Najib berkata, perhimpunan Bersih 4.0 merupakan satu acara kurang bijak, berfikiran cetek dan menunjukkan kekurangan semangat kebangsaan. 

Najib berkata, kerajaan menolak sebarang bentuk demonstrasi jalanan yang mengganggu kententeraman awam sambil menambah ia tidak mencerminkan kematangan. 

Rafizi berkata, rakyat yang tidak datang menyertai perhimpunan itu tidak bermakna mereka menyokong Najib. 

“Najib tidak mempunyai sokongan majoriti rakyat sama ada mereka yang datang ke perhimpunan itu atau tidak. 

“Oleh itu, mereka yang tidak datang ke perhimpunan Bersih 4.0 bukan bermakna memberi sokongan kepada Najib,” katanya. Posted & copy by RAKYAT MARHAEN

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.