Followers

Friday, July 10, 2015

KPN Sudah Tidak Relevan Lagi - Dia Harus Dikeluarkan Segera !!

Wak Rico Rock Kapak's photo.Wak Rico Rock Kapak Keluarkan Khalid dari pasukan penyiasat isu 1MDB

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar mempersoalkan ketelusan siasatan berikutan kenyataan Ketua Polis Negara (KPN) yang mengelirukan.


Tambah beliau, kenyataan Tan Sri Khalid Abu Bakar bahawa pihak polis akan menyiasat siapa dan bagaimana kebocoran maklumat yang diperolehi Wall Street Journal (WSJ) tidak membantu memulihkan imej negara.

"Kenyataan KPN memburukkan lagi imej negara dan menambahkan lagi rasa tidak percaya masyarakat antarabangsa kepada Malaysia apabila PDRM yang sepatutnya menjaga kepentingan rakyat dan negara dilihat cuba melindungi jenayah yang dilakukan oleh pemimpin negara.

"Malah ia turut mempunyai unsur sabotaj kepada ekonomi negara ini," katanya.


Ketua Whip Ahli Parlimen PAS turut berpendapat sikap KPN telah menimbulkan keraguan rakyat Malaysia terhadap ketelusan Pasukan Khas Penyiasat kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan laporan WSJ.

"Apakah kesudahan lakonan dan drama yang sedang dilakonkan mereka, di mana letaknya ketelusan dalam penyiasatan.

"Bagi menjamin intergriti Pasukan Khas Penyiasat serta nama baik negara, saya mendesak agar Khalid dikeluarkan dari pasukan penyiasat dan dil ucutkan jawatan beliau sebagai KPN," katanya lagi.

-Harakahdaily

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.