Followers

Saturday, June 6, 2015

VIDEO: Presiden dan Perwakilan PAS Pun Buat Kerja Haram ?

 

Kepada pencinta kebenaran dan keadilan sila viralkan video diatas.

Muktamar Pas 2015 menjelmakan wajah sebenar Presiden, Timbalan Presiden,Naib Presiden dan sebahagian besar perwakilan muktamar Pas.

Tarikh untuk hancur telah bermula.

Tidak ada apa lagi yang boleh dibanggakan oleh ahli parti yang kononnya memperjuangkan Islam secara syumul itu.

Buktinya sudah terang lagi bersuluh.

Terdesaknya gerombolan UG dalam Pas atawa juga kononnya golongan ulama dakwaan Utusan Meloya dan Berita Hairan telah berani melakukan apa juga cara yang tidak demokratik untuk menguasai parti.

Selepas ini kejatuhan moral yang lebih dahsyat dapat dijangkakan berlaku dalam parti yang kononnya memperjuangkan Islam itu.


Ibarat kemenangan palsu ,kata Ahmad Awang

Pencabar jawatan presiden PAS Ahmad Awang berkata, beliau menerima kekalahannya dalam merebut jawatan tersebut.

Bagaimanapun, beliau yang merupakan bekas naib presiden PAS mendakwa, kemenangan yang diperolehi barisan pimpinan baru itu diibaratkan sebagai "kemenangan palsu".

Ia berikutan tindakan yang dibuat oleh sesetengah pihak yang mengeluarkan senarai "chai" untuk memberi panduan kepada para perwakilan membuat pemilihan kepimpinan, katanya.

"Dengan "chai" ini nampak sangat saya rasa kemenangan yang diperolehi oleh yang menang - dari presiden sampai ke bawah - kemenangan yang palsu yang berasaskan dengan perbuatan yang tidak sihat.

"Bukan sahaja bercanggah dengan amalan demokrasi dan syariat kerana melakukan tindakan untuk singkirkan rakan perjuangan berdasarkan fitnah dan memburukkan orang lain," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Malah, Ahmad turut melahirkan kebimbangan bahawa budaya "chai" tersebut bukan sahaja memburukkan imej parti, malah presiden parti itu sendiri.

"Saya tak ada masalah kalah tapi cara mereka lakukan itu menjatuhkan imej parti Islam seMalaysia. Jatuhkan imej presiden sendiri.

"Kalau dibiarkan berlaku chai ni, amalan ini sangat tak bagus," kata bekas pesuruhjaya PAS Perak itu lagi.

Ahmad menjadi pemecah tradisi apabila mencabar jawatan presiden PAS.

Hadi mendapat 928 undi manakala Ahmad hanya memperrolehi  233 undi.  


kutipan dari Mkini

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.