Followers

Monday, February 23, 2015

VIDEO - Politik Lucah kata Murfti Perlis DR. MAZA

Ahmad Maslan berkata tindakan Shafee adalah untuk menjelaskan kes liwat Anwar Ibrahim bukanlah satu konspirasi seperti didakwa

Ahmad Maslan berkata tindakan Shafee adalah untuk menjelaskan kes liwat Anwar Ibrahim bukanlah satu konspirasi seperti didakwa

Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan berpendapat tindakan Ketua Pendakwa Raya dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah mengadakan ceramah tentang kes itu hanyalah untuk menjelaskan perkara sebenar.

Ahmad yang juga Timbalan Menteri Kewangan berkata, tindakan Shafee adalah untuk menjelaskan kes tersebut bukanlah satu konspirasi seperti didakwa.
Mana-mana badan bukan kerajaan (NGO) berhak untuk menjemput beliau bagi memberikan ceramah, katanya.

 "Saya kira itu terpulang kepada NGO untuk jemput beliau, dan beliau pula tidak boleh disekat, sebab pembangkang pun asyik tuduh (kes liwat Anwar) konspirasi.

"Kalau kebetulan (ceramah) dihebahkan di kawasan tertentu dan selepas itu orang Umno nak datang, tidak ada siapa boleh halang," kata Ahmad kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan ketua-ketua penerangan bahagian Umno Kedah hari ini.

Ahmad berkata tindakan Shafee melakukan siri ceramah tersebut juga bukanlah atas desakan Umno mahupun kerajaan, sebaliknya bercakap atas jemputan NGO.

"Malaysia negara bebas, asal tidak sebar fitnah cukuplah, dan saya yakin dia (Shafee) tidak sebar fitnah," katanya.

Semalam, Shafee mengadakan siri jelajah dinamakan 'Sejenak Bersama TS Shafee Abdullah’ di Permatang Pauh, bagi menjustifikasikan penghakiman kes liwat II terhadap Anwar.

Ceramah tersebut dianjurkan oleh sebuah NGO.

Anwar sedang menjalani hukuman penjara lima tahun setelah Mahkamah Persekutuan pada 10 Februari lalu memutuskan beliau bersalah meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 2008. – Bernama, 22 Februari, 2015.  


- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa

"1MALAYSIA TAHU dia ni PALOI"

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.