Followers

Tuesday, November 24, 2015

NAJIB JUMPA KIRAM, KENAPA DIAM?

Bang Maily II's photo.

Memang aneh kelihatan para pemimpin BN ini sebab bila saja membangkang jumpa pemimpin luar siap dijadikan ISU sedang mereka sendiri lebih teruk tetapi tidak pula menjadi isu.

Nurul ke Manila jamputan mayor bagi pihak Manila dan ramai pemimpin NGO lain juga sama dijemput dan antaranya tentulah Nurul.

Nurul datang ke Manila tidak secara sulit, malah TERBUKA tidak pintu belakang dan acara pertemuan di Manila itu membincangkan isu bagaimana wujudkan perpaduan dan bukan peperangan.

Sebenarnya baik Najib termasuk Saffe yang ketika duduki kerusi Menteri, malah sebelum peristiwa Lhad Datu pernah berjumpa dan tidak pula pembangkang uar2kan dan bagi pembangkang itu perkara biasa sebagai pemimpin.

Malah Najib ketemu pemimpin Israel meski terjahat dalam dunia, pun bagi yang berfikir secara jauh mendepai waktu itu perkara biasa dan tiada yang harus dijadikan isu.

Sebenarnya yang kita lihat bukan isu Nurulnya itu tetapi para pemimpin BN berusaha menutup lobang yang mereka korek dan kemudian menutup semula dan untuk melupakan lobang yang mereka korek, maka dicipta lobang lain dan inilah cara pemimpin UMNO yang sarat dengan segala macam skandal yang bakal melingkupkan negara bangsa.

Skadal 1MDB, RM2.6 bilion, 42 juta, Tabung Haji dan kemudian dana Yapeim yang cukup mengejutkan rakyat dan tentu ada lagi yang belum dibongkar dan untuk menutup semua ini maka diangkat isu NURUL yang sebenarnya tidak membawa kesan apa-apa, malah rakyat yang tahu asyik mengetawakan cara BN hadapi masalah untuk kaburi mata rakyat.

Rakyat bukan sebodoh itu untuk diperbodohkan dan rakyat sekarang sudah tahu kesan media sosial yang cepat menyebar dan terbaik berhentilah menipu dan membohong rakyat.BANG MAILY

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.