Followers

Thursday, November 26, 2015

BIASANYA

Nurliyana Abdullah's photo.

BIASAnya jika sesuatu kes buruk berlaku, maka yang adakan perjumpaan sebelum itulah harusnya disiasat dan kasus di Lahad Datu siapa sebenarnya yang mula2 adakan pertemuan dengan suku sakat Kiram sebelum kes terjadi?

Bukankah setiap persidangan UMNO, kerabat Kiram selalu saja ada dan bukankah esmail itu sendiri ahli UMNO dan demikian juga kerabat Kiram yang lain.

Adakah mereka itu ahli2 parti pembangkang?

Nurul ke Manila atas jemputan Mayor Manila dan yang dijemput sama ketika itu ialah NGO yang visinya jelas perdamaian dan Nurul sendiri tidak tahu siapa jemputan pengajur ketika itu.

Lalu kenapa pula Nurul yang disalahkan?

Sedang Najib, Safiee Afdal juga pernah berjumpa kerabat Kiram sebelum kasus Lahad Datu dan pemimpin lain juga berbuat demikian termasuk Dr Jefrey Kitingan juga diberitahukan pernah berjumpa.

Soal berjumpa ini saya kira tidaklah masalah dan salahkah kalau pemimpin itu berjumpa untuk bincang kedamaian?

Bukankah Najib sendiri pernah menjanjikan untuk kasih tanah kepada tentera Sulu dan tidak ditunaikan yang menyebabkan pencerobohan? apakah ini benar dan kenapa tidak disiasat?

kita tak bantah Nurul disiasat dan jika benar ada komplot, tak kesah dihukum tetapi pemimpin lain juga harus disiasat dan kerajaan harus bersikap adil.

 
NURLIYANA ABDULLAH

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.