Posted on in Kangen Water, Kangen Water Malaysia | Comments Off on 4 Kebaikan Utama Minum Kangen Water
Meningkatkan Penghidratan
Proses pengionan air mengurangkan saiz molekul air sehingga dua pertiga.
Kelompok molekul air berubah menjadi bentuk heksagon apabila melalui
proses pengionan.
Lebih kecil saiz molekul air heksagon itu, lebih mudah
untuk menembusi membran selular, meningkatkan pembaikan tisu dan
menyingkirkan bahan buangan dalam badan.
Jumlah air heksagon yang
dihasilkan adalah bergantung kepada luas permukaan plat elektrolisis dan
kuasa elektrik yang dikhaskan untuk proses pengionan.
Keseimbangan pH Badan
Kangen Water meningkatkan pH air paip dengan proses pengionan atau
pemisahan molekul air (H2O) yang menjadikan ion H+ (hidrogen dengan cas
elektrik positif) dan OH- (hidroksil dengan caj elektrik negatif), dan
juga ionik mineral beralkali.
Bilangan OH- yang banyak meningkatkan
penampan bikarbonat dalam darah, mengimbangi dan meneutralkan pH badan,
dan mengeluarkan sisa asid dan toksin dalam badan.
Meningkatkan Oksigen Darah
Air Kangen yang segar mengandungi banyak ion hidroksil (OH-) yang
mendermakan elektron kepada oksigen radikal bebas yang tidak stabil,
menyebabkan molekul oksigen menjadi stabil.
Menurut kata pakar, meminum
air Kangen secara tetap akan meningkatkan jumlah oksigen yang terlarut
dalam darah. Oksigen yang stabil menyebabkan mental aktif dan tubuh
badan menjadi segar dan lebih bertenaga.
Meneutralkan Radikal Bebas
Menurut Dr. Hidemitsu Hayashi, Pengarah kepada The Water Institute di
Tokyo, Jepun, “Disebabkan oksigen aktif adalah radikal bebas dan boleh
merosakkan tisu normal, ia adalah penting untuk menghapuskan atau
meneutralkannya sebelum ia boleh menyebabkan kerosakan pada tisu yang
sihat.
Jika kita dapat mencari kaedah yang berkesan untuk menghalang
oksidasi tisu yang sihat disebabkan oleh oksigen aktif, maka kita dapat
mencegah penyakit.”
Air Kangen mempunyai banyak ion
hidroksil (OH-) yang menyediakan elektron tambahan untuk meneutralkan
radikal bebas yang merosakkan di dalam badan.
Air Kangen yang segar dan
baru dihasilkan mempunyai ORP negatif yang tinggi (Keupayaan Pengurangan
Pengoksidaan), menjadikannya anti-oksidan yang kuat dan dapat
meneutralkan radikal bebas di dalam badan.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.