Followers

Thursday, February 26, 2015

" PATUTLAH POLIS SELALU DICEMUH MENJADI BALACI KERAJAAN INILAH ANTARA SEBABNYA "


Bila melibatkan pembangkang laju ja polis bertindak macam lipas kudung. Ceramah tanpa permit ??. Adakah tindakan KJ dan juga Pemuda UMNO Pulau Pinang menganjurkan siri jelajah liwat II yang telahpun selesai ada permit ??.

Dahlah guna kemudahan awam iaitu dewan Politeknik Seberang Perai sebagai medan untuk menerangkan tentang cerita lucah liwat II.

Pakar perundangan juga menganggap tindakan peguam bontot Saiful adalah menghina mahkamah kerana mendedahkan butir-butir sulit perbicaraan mahkamah. Langsung tidak ada apa-apa tindakan daripada pihak penguasa.

Pendakwaan terpilih ini yang rakyat Malaysia nampak pada hari ini. Polis Johor membuka kertas siasatan berhubung penganjuran ceramah bebas mengenai Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, di Pagoh, Ahad lepas.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mohktar Mohd Shariff berkata ceramah yang dipercayai anjuran parti pembangkang itu dibuat tanpa permit yang sah di bawah Akta Perhimpunan Aman 2012.

"Sehubungan itu, mereka yang berucap dan menghasut semasa ceramah berkenaan jangan fikir polis tidak ambil tindakan.
  
“Kita pun guna kebijaksanaan dan apabila kertas siasatan lengkap, kita akan kemukakan ia kepada timbakan pendakwa raya untuk tindakan lanjut," kata beliau kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor, di Johor Bahru semalam.

Ceramah solidariti bertajuk 'Anwar Yang Dizalimi' itu turut dihadiri beberapa wakil pembangkang antaranya Setiausaha Agung PKR Mohd Rafizi Ramli dan Anggota Parlimen Kluang Liew Chin Tong
.

Terdahulu, beliau menghadiri majlis penghargaan perkhidmatan cemerlang kontinjen negeri yang turut dihadiri 600 anggota polis seluruh Johor.

Sementara itu, 19 pegawai kanan dinaikkan pangkat ke Asisten Superintendan Polis (ASP) dan Deputi Superintenden Polis (DSP) pada majlis penghargaan.


Sebanyak 272 pegawai dan anggota pula menerima surat penghargaan Ketua Polis Negara dan Ketua Polis Johor atas perkhidmatan cemerlang yang ditunjukkan. MK

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.