Followers

Wednesday, March 26, 2014

MH370 : Aiiiii... Menteri Ni Pun Nak Mengulas Gak !
Apa yang lu MEREPET macam orang MABUK San Maguel Anak Tun Mahathir KUTTY Penyokong Kuat Kassim Ahmad Anti Hadis ni Hasan Malek, apa ada KENA MENGENA antara MENGHULURKAN BANTUAN dengan MENGHORMATI.  
Ini soal BANTUAN KEMANUSIAAN la beb tak ada Kena Mengena dengan HORMAT kepada Negara Malaysia yang DIPIMPIN oleh BANGSA UMNO.

Apa lu ingat Negara Luar tu macam Pemimpin Umno And The Gang yang membuat kerja PILIH BULU dan MENCARI NAMA, semua Perkara hendak dijadikan MODAL Mencari Nama walaupun JELAS ianya BERTENTANGAN antara satu Perbuatan dengan satu Perbuatan yang lain. 
Ya lah sekejap K-pop, sekejap Future Musia Festival Asia (FMFA) kemudian Selawat Perdana Malam Cinta Allah dan Rasul pulak.

Lu buat aje lah Kerja lu tu, pastikan yang HARGA BARANGAN betul-betul MUNASABAH terutamanya harga KANGKONG dan Harga AYAM, dalam ISU-ISU lain biar Menteri yang Bertanggungjawap menyelesaikan tak kira lah sama ada Auw Auw Auw atau pun Kangkong. 
Lu jangan nak MENYIBUK dan menjadi PELAKON TAMBAHAN dengan Kenyataan MERAPU dan MERABAN macam orang Mabuk San Maguel.


Lu tahu tak Hasan Malek, gua sekarang ni sedang BERFIKIR bagi Mencari Jawapan kenapa lu ni sampai boleh menjadi Menteri, tak ada lagi ke yang lebih CERDIK dari lu untuk dilantik menjadi Menteri. 
Apakah yang lebih Cedik dari lu sudah PUPUS ke dalam Umno, atau ianya BERSESUAIAN dengan kata-kata Tun Mahathir KUTTY bahawa Sudah Berpuluh Tahun Yang Cerdik Pandai Tak Masuk Umno.


Yang gua nampak banyak masuk Umno adalah orang-orang seperti lu dan orang-orang seperti Ahmad Maslan yang MENGAKU mendapat 3.85 pointer, apa Ahmad Maslan tu ingat 3.85 pointer sudah CUKUP BAGUS. 
Sampaikan antara PENINGKATAN dengan KEMEROSOTAN pun dia tak dapat nak bagi kenyataan yang betul, kemudian DITOKOK TAMBAH dengan PENIPUAN soal Peratusan lagi tu.


Cuma bila lu mendapat Jawatan sebagai Menteri ianya bukan lah SALAH lu 101 peratus, sebab lu memang HENDAK tak kira sama ada lu BERKEMAMPUAN atau tidak. 
Yang kena BERKONGSI Kesalahan tersebut lain tak bukan ialah Ulul Amri lu yang Memilih lu sebagai Menteri, apakah SUDUT PANDANG yang dilihat oleh beliau sampaikan lu boleh DIPILIH sebagai Menteri... kah kah kah !. 


hemmmmm..... pemimpin umno buat kerja macam haramjadah lepas tu suruh rakyat ikut serta percaya dengan apa yang dia cakap orang... kirim salam aje lah beb... kah kah kah... A B U.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.