Followers

Wednesday, June 30, 2010

MANA PERGINYA KASSIM BABA? TERIMA KASEH RONALAD REAGAN KERANA INTERNET
SAHIDAN NAFI PERDAYA ULAMA MASUK UMNO
-melayau

Shahidan Kassim hari ini menafikan dakwaan kononnya beliau telah memperdaya empat orang “ulama” untuk menyertai UMNO tanpa pengetahuan mereka.

Katanya, dakwaan yang dipetik oleh sebuah laman akhbar web Harakahdaily adalah satu pembohongan yang cuba mengelirukan orang ramai dan memburukkan UMNO kerana keempat-empat lelaki yang mendakwa mereka adalah "ulama", sebenarnya tidak diundang untuk menghadiri majlis penyerahan borang keanggotaan UMNO isteri Rosmah baru-baru ini.

"Saya terkejut dengan dakwaan berkenaan kerana mereka datang ke majlis kita tanpa dijemput dan hanya dibawa oleh seorang ustaz yang merupakan orang kuat UMNO,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau yang juga penganjur majlis penyerahan borang keanggotaan 40 ulama untuk menyertai UMNO itu berkata, apa yang berlaku sebenarnya ialah ustaz berkenaan yang juga kenalan beliau itu telah memaklumkan bahawa anaknya bersama tiga lagi rakan penuntut di sebuah universiti di Jordan ingin turut serta dalam majlis itu kerana hendak berjabat tangan dengan isteri Rosmah.

"Pada mulanya saya menghalang kerana ia adalah majlis khas, bagaimanapun mereka beria-ia untuk menyertai dan berjumpa dengan isteri Rosmah dan saya terpaksa akur,” kata beliau.

KAH KAH KAH…

woit…INI KESAH DI BELAKANG TABIR…. kah kah kah…

kah kah kah…. INI KESAH KASSIM BABA DAN 40 ORANG PENYAMUN…. kah kah kah..

kah kah kah…. RUPA RUPA NYA ADA YANG SEDAR… MEREKA KENA KELENTONG…kah kah kah..

woit… MALAON SHAHIDAN INI NAK KELENTONG APA?.... kah kah kah..

woit… BETUL…. 40 ORANG PENYAMUN INI BERIA –RIA SANGAT NAK CIUM TANGAN ISTERI ROSMAH .... kah kah kah..


ABDUL WAHAB NAFI SERTAI UMNO

Aktivis Sunnah Wal Jamaah, Abdul Wahab Abdullah semalam, menafikan dirinya menjadi sebahagian daripada 40 ulama muda yang menyertai UMNO seperti yang dihebahkan media sebelum ini.

Dalam satu sidang media di sini semalam, Abdul Wahab berkata, tidak pernah mengisi sebarang borang untuk menyertai parti itu dan semuanya hanya tipu muslihat yang dimainkan oleh pihak tertentu dalam UMNO yang dilihat cuba mencari publisiti untuk kepentingan politik mereka.

Menurutnya, tujuan sebenar beliau hadir ke majlis itu adalah mewakili Persatuan Al-Islah Perlis untuk berjumpa Najib Razak bagi membersihkan nama persatuan mereka yang turut dikaitkan dengan isu Jemaah Islamiah (JI) dan keganasan.

“Saya tidak tahu mengenai penyerahan borang menyertai UMNO itu, kerana saya pergi untuk tujuan lain iaitu bagi mendapatkan imej baik dalam Persatuan Islah, bukan untuk menyertai UMNO. Tetapi agenda itu disusun untuk tujuan lain.

“Perkara itu seperti cuba memerangkap golongan ulama untuk menyertai parti itu,” katanya dalam sidang media menafikan penyertaan beliau dalam UMNO, di Balai Islam sekolah Al-Madrasah Ad-Dinniah Al-Islamiyah (Madi), Jejawi, di sini, semalam.

Hadir sama, Ketua Dewan Pemuda Pas Perlis, Yaakub Abu Seman; Pegawai Perhubungan Awam Pas, Khairi Hassan dan Ketua Dewan Himpunan Penyokong Pas Perlis, Khoo Yang Chong.

Sementara itu, Yaakub berkata, beliau kesal dengan kejadian itu kerana ada sebahagian daripada mereka yang berada di majlis itu terpedaya dengan mainan politik Shahidan.

Menurutnya, beberapa individu dari Perlis yang hadir dalam majlis itu mahu berjumpa dengan Najib Razak untuk tujuan lain, sebaliknya terperangkap dengan mainan politik bekas Menteri Besar itu.

“Pengaruh Shahidan semakin menurun jadi dia perlu lakukan sesuatu untuk menarik perhatian orang,” katanya.

“Sepatutnya, jika mahu berpolitik, berpolitiklah dengan cara baik,” katanya kepada Sinar Harian.

Difahamkan, Abdul Wahab adalah tenaga pengajar di Al-Madrasah Ad-Dinniah Al-Islamiyah (Madi), salah sebuah sekolah kelolaan Pas Perlis. -SH

KAH KAH KAH

woit.. TERBONGENG !!! … kah kah kah..

nota:
gerombolan kurang sedar tentang dunia siber
10 tahun dahulu mereka boleh menipu dengan rtm dan akhbar mereka
sekarang tak mungkin. berita akan ditapis dan dinilai. berita akan
dilawan dan dibogelkan. ini dia dunia siber.

terima kaseh kepada arwah ronald reagan
yang menghadiahkan internet kepada dunia setelah tamat
nya perang dingin.

internet membuka dunia baru
hegemoni daulah pecah dengan wujudnya internet.
hanya yang bebal terlupa bahawa dunia telah berubah kah kah kah.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.