Followers

Friday, November 8, 2013

Kerajaan PR Selangor Pimpinan Tan Sri Khalid Ibrahim Membantu......

Salam Jumaat...kedatangan seorang bapa bersama anaknya yang belajar di salah sebuah Universiti disini.. Tujuan kehadiran adalah utk bertanyakan jika ada bentuk bantuan utk anaknya membeli buku dan segala peralatan diuniversiti nanti, dia hanyalah seorang tukang rumah yang masa ini kurang mendapat 'job'.. Isterinya surirumah yang menjaga 5 orang anak lagi yg masih bersekolah dan ada yg kecil, rumah pula sewa maka memang nampak perit laluan hidupnya.. Aku memberinya satu borang kosong berlambangkan lambang Kerajaan Selangor untuk diisinya, aku menerangkan borang itu adalah borang 'Hadiah IPT' dimana anak Selangor yang dapat masuk U akan diberi hadiah sebanyak Rm1000 oleh kerajaan Selangor.. Dia terpaku, terkesima lantas mengalirkan airmatanya kerana tidak menyangka ada kerajaan yang begini.. Aku menerangkan lagi di Selangor manusia dari lahir, masuk U, berkahwin dan mati semua dapat duit, maka pak cik dan anaknya itu menjadi sedikit ceria.. Bagaimana setelah hampir 6 tahun PR di Selangor, masih ada manusia yang tidak mendapat maklumat.. Memang benar, kuasa tv dan akhbar cukup kuat dan mengkagumkan tapi kami tiada itu..sebarkan kepada yg memerlukannya...Ingat B.N ingat Babi Negara!

Salam Jumaat...kedatangan seorang bapa bersama anaknya yang belajar di salah sebuah Universiti disini.. 

Tujuan kehadiran adalah utk bertanyakan jika ada bentuk bantuan utk anaknya membeli buku dan segala peralatan diuniversiti nanti, dia hanyalah seorang tukang rumah yang masa ini kurang mendapat 'job'.. 

Isterinya surirumah yang menjaga 5 orang anak lagi yg masih bersekolah dan ada yg kecil, rumah pula sewa maka memang nampak perit laluan hidupnya.. 

Aku memberinya satu borang kosong berlambangkan lambang Kerajaan Selangor untuk diisinya, aku menerangkan borang itu adalah borang 'Hadiah IPT' dimana anak Selangor yang dapat masuk U akan diberi hadiah sebanyak Rm1000 oleh kerajaan Selangor.. 

Dia terpaku, terkesima lantas mengalirkan airmatanya kerana tidak menyangka ada kerajaan yang begini.. Aku menerangkan lagi di Selangor manusia dari lahir, masuk U, berkahwin dan mati semua dapat duit, maka pak cik dan anaknya itu menjadi sedikit ceria.. 

Bagaimana setelah hampir 6 tahun PR di Selangor, masih ada manusia yang tidak mendapat maklumat.. Memang benar, kuasa tv dan akhbar cukup kuat dan mengkagumkan tapi kami tiada itu..sebarkan kepada yg memerlukannya...Ingat B.N ingat Babi Negara!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.