Followers

Thursday, August 1, 2013

DAP: Tinggal BN jika tak setuju tuntutan Noh Omar

 
 
 
Setiausaha agung DAP Lim Guan Eng mencabar parti MIC, Gerakan dan MCA meninggalkan BN sekiranya parti itu tidak bersetuju dengan tuntutan untuk menyiasat individu yang mendedahkan gambar mengenai isu kantin SK Seri Pristana.

Jika tidak, kritikan seperti yang disuarakan oleh presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek berhubung tuntutan seperti itu hanyalah satu retorik semata-mata, kata Lim.

Beliau mengulas kenyataan Chua semalam yang menyifatkan ketua perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar "gila" kerana membangkitkan tuntutan seperti itu.

lim guan eng launch water ubah"Selagi MCA, Gerakan dan MIC tetap bekerjasama dengan UMNO dalam BN Selangor dengan Noh Omar sebagai pengerusi, sebarang kritikan terhadap Noh Omar mengatakannya gila hanyalah satu lagi pementasan drama atau wayang kulit yang akan dilupakan dalam masa seminggu," kata Lim (kanan) dakan kenyataannya.

Begitu juga dalam pengetua SK Alam Megah yang mengakui memberitahu pelajar India dan Cina supaya "balik India dan China".

Lim berkata, pendirian MCA supaya pengetua sekolah berkenaan didakwa mengikut Akta Hasutan tidak akan dipandang serius, khususnya oleh Umno.

Ketua Pemuda MCA Datuk Wee Ka Siong dalam satu kenyataan hari ini berkata permohonan maaf pengetua SK Alam Megah itu "tidak ikhlas" dan menuntutu agar tindakan dikenakan ke atas guru berkenaan.Malaysiakini

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.